Jazzcafes & Jamsessies Friejam seizoen 2018-2019

6 augustus 2018

Ze behoren inmiddels tot de drukste en beste bezochte activiteiten van Friejam: de Jazzcafes & Jamsessies in Café De Backstage van Neushoorn in Leeuwarden. Dus zijn er voor het seizoen 2018-2019 weer zeven van deze evenementen in de programmering opgenomen. De sessies vinden plaats op de dinsdagavonden en de aanvang is 20.30 uur.

De organisatie van de jamsessies is dit seizoen in handen van André Valkenburg (drummer van onder andere Trio André Valkenburg) en Tim de Vries (saxofonist en betrokken bij Friejam-workshops). Zij hebben voor het nieuwe seizoen een aantal interessante namen weten te strikken voor de Jazzcafés en de Jamsessies. Interessant voor de luisterende jazzliefhebber, maar een grote kans en uitdaging voor de amateurjazzmuzikant om zelf eens op het podium staan en met een echte professional samen te spelen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 2 oktober     Trio André Valkenbrug met Hans Wijnbergen (saxofoon/foto)
Dinsdag 6 november  Trio André Valkenburg met Jochem LeCointre (piano) en Jan Ruerd Oosterhaven (bas)
Dinsdag 4 december  Trio André Valkenburg/gitarist Sietze Bouma
Dinsdag 8 januari       Trio André Valkenburg met Conrad Herwich (trombone)
Dinsdag 5 februari      Trio André Valkenburg met Renske de Boer (zang)
Dinsdag 5 maart          Jongerenorkest Ananazz o.l.v. Kees Romers
Dinsdag 2 april            Spike Wilner (piano) of Gene Jackson (drums)

Uiteraard is iedereen die een instrument bespeelt of zingt is van harte welkom om het podium te beklimmen en aan een jamsessie deel te nemen. Wel zijn er een paar spelregels aan deelname verbonden. De deelnemers moeten zich bij één van de organisatoren (André Valkenbrug of Tim de Vries) melden. Zij inventariseren de hele avond door welke muzikanten er aanwezig zijn en zorgen voor de doorstroom op het podium zodat iedereen de kans krijgt op 2 à 3 nummers mee te spelen. Voor meer info: www.friejam.nl
 

terug
Spring naar toolbar