Perfect samenspel kracht van de Second Life Jazz Band

14 januari 2019

Het eerste concert van 2019 georganiseerd door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen vond zondagmiddag 13 januari plaats in Stadsschouwburg Trebol in Harlingen. In een goed gevulde Singerzaal genoot het publiek van een uitstekend optreden van de Second Life Jazz Band dat zich heeft toegelegd op het swingende New Orleans repertoire.  

Second Life Jazz Band is overigens niet zomaar een willekeur gekozen bandnaam. Het suggereert op zijn minst dat er ook een ‘first life’ is geweest. En dat is ook zo. Deze band is een voortzetting PAX Jazzband, die door het overlijden van de bandleider en trompettist Herman Blaauw op hield te bestaan. Toch begon het na een tijdje bij de andere bandleden weer te kriebelen en is men een nieuwe trompettist Erwin Weggemans en gitarist en banjospeler René Kuiper toch weer on tour gegaan. Zo hebben de  bandleden postuum eer bewezen aan de oprichter van hun vorige band..

Het is maar goed ook dat ze dat gedaan hebben. Dat hebben ze met het  concert in Harlingen wel bewezen. Dat was zomaar op een druilerige zondagmiddag aan het begin van dit nieuwe jaar  een fantastische belevenis. De band blonk uit in werkelijk perfect samenspel. Qua repertoire brachten zijn een mooie mix bracht van bekende en vooral ook minder bekende nummers uit het New Orleans repertoire dat zij tot werkelijk in de details beheersen. Er vloeide hier en daar zelfs een traantje tijdens het door de klarinettist Rob Bosloper ontroerend gespeeld klassieker ‘Danny Boy’. Het was dan ook niet meer dan terecht dat de band aan het slot werd bedankt met staande ovatie.

Foto: Gitta Overmaat/Albert Smit. Voor meer foto’s van dit concert: zie onder de knop Galerij van deze website.

 

terug
Spring naar toolbar