Jazzdiva Greetje Kauffeld op zondag 15 november naar Leeuwarden

2 november 2015

‘Dutch lady of the jazz’ Greetje Kauffeld (75) treedt op zondag 15 november a.s. in Fire Café in Leeuwarden op. Het concert wordt georganiseerd door de Friese jazzorganisatie Friejam.

Vorig jaar won de jazzzangeres de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal. Ze kreeg deze prijs voor haar buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. De jury noemde Kauffeld een juweel voor de Nederlandse jazz. Ze verkeert met de prijs in goed gezelschap. O.a. Tony Bennett, Rita Reys en Miles Davis gingen haar vooraf. De prijs werd op haar 75-ste verjaardag uitgereikt op tv, in het programma Tijd voor Max.

De carrière van Kauffeld begon in 1956 bij het orkest The Skymasters. In 1958 en 1960 deed ze mee aan het Nationaal Songfestival, waardoor ze een van de populairste artiesten was in Nederland en Duitsland.

In die tijd nam ze ook haar eerste jazznummers op met het Tony Vos Quartet. In 1961 behaalde ze de tiende plek op het Eurovisie Songfestival met Wat een dag. Ook heeft ze zo’n twintig keer op North Sea Jazz opgetreden.

In Leeuwarden wordt ze begeleid door het trio van de in Friesland bekende pianist Addy Scheele. Hij begeleidde onder meer Rients Gratema.

terug
Spring naar toolbar