Superswingend concert van Triangulo op 24 oktober in Fire

13 oktober 2015

Super swingende jazz met Caraïbische, Afrikaanse, Amerikaanse en Europese invloeden. Daar zorgt het trio Triangulo voor op zondag 25 oktober om 15.00 uur in Fire Café in Leeuwarden.

Op het programma staan bewerkingen van jazz-standaards en latin american stukken, die nu eens een R&B behandeling krijgen, dan weer van een traditioneel Afrikaans sausje worden voorzien. Resultaat: een heel divers, kleurrijk en superswingend optreden.

De band staat onder leiding van de Friese bassist Oeds Bouwsma. Zijn contrabas geeft de band een groove die ongehoord is. Oeds is behalve jazzbassist ook gespecialiseerd in Afrikaanse en Surinaamse stijlen.

Het trio bestaat verder uit Harvey Mercera op keyboards en Claude Ciza op drums. Harvey komt uit een beroemde muzikantenfamilie op Curacao. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen en speelde o.a. met Izaline Callister en de Hasan Band. Claude komt uit Burundi en is naar Nederland gekomen om aan het conservatorium in Groningen te studeren. Hij speelt in een groot aantal bands, van jazz en funk tot afrobeat.

In het voorprogramma een spetterend optreden van het workshoporkest Funk it Up van Laurens Blinxma. Komt dat zien!

terug
Spring naar toolbar